Politické faktory, ovplyvňujúce ekonomickú liberalizáciu. 2. Závery pre strednú a východnú Európu. - Eichler, G.
Možnosť uplatniť niektoré doterajšie svetové skúsenosti s liberalizáciou priamo, ale presné postupy sa, vzhľadom na podmienky, budú líšiť v strednej a východnej Európe. Potreba dlhšieho času na realizáciu liberalizácie pre získanie väčšej politickej stability, investície do hmotnej a sociálnej infraštruktúry, vývin nástrojov menovej a fiškálnej politiky, privatizáciu štátnych podnikov a radikálnu cenovú reformu. Závislosť úspechu reforiem od zahraničnej pomoci a investícií.