Přechod k tržní ekonomice. 1. - Adam, J.
Scenár ekonomickej reformy, vypracovaný neoliberálmi za pomoci IMF a Svetovej banky bol schválený v septembri 1990. Vláda sa v stabilizačnom programe zaviazala vyhnúť sa vysokej inflácii a rastu zahraničnej zadlženosti. Zaviedla sa prísna reštriktívna monetárna a fiškálna politika a kontrola miezd. Zhodnotenie výsledkov dosiahnutých v priebehu 18 mesiacov od zavedenia šokovej terapie.