Státní podniky. Mikroekonomická transformace. - Turek, Otakar
Stať z publikácie Zamyšlení nad strategii transformace. Autor sa vo vybranej stati zamýšľa nad stavom štátnych podnikov a jeho príčinami. Charakteristika existencie predprivatizačnej agónie štátnych podnikov ako etapy, v ktorej sa podnikový manažment zaujíma predovšetkým o budovanie osobných cestičiek k pozíciám po privatizácii. Charakteristika príčin tohto stavu a predpokladov zmeny správania. Spornosť odmietnutia myšlienky zamestnaneckej participácie.