Stratégia diverzifikácie výroby: jej podstata a meranie. - Blecha, Ľubomír
Vymedzenie podstaty diverzifikácie výroby. Diverzifikácia ako jedna z rastových stratégií. Popis dvoch prístupov ku kvantifikácii stupňa diverzifikácie: 1. pomocou indexov (Herfindahlov index), 2. na základe kategorizácie podnikov podľa zvolených kritérií. Rozdiely v chápaní jednotlivých princípov diverzifikácie v ČSFR a vo vyspelých krajinách.