Kardinálny problém: Zdroje. Dva pohľady na priemyselnú politiku.
1. Výňatky z Návrhu priemyselnej politiky SR: základné fondy a investičná výstavba, ekologická zadlženosť, nezamestnanosť, zahranično-ekonomické vzťahy, malé a stredné podnikanie. Zdroje financovania odvetví v r. 1992-1995, 1996-2000 (vlastné, bankové úvery, štát, zahraničný kapitál). 2. Stanovisko P. Staneka, člena Hospodárskej rady vlády SR, k financovaniu priemyslu z hľadiska štátneho rozpočtu SR a vnútorných podmienok rozvoja.