Struktura wlasnosciowa i organizacyjna przemyslu w Polsce w latach 1945-1992. - Krzyzanowski, L.
Cieľ a rozsah výskumu vývoja štruktúry poľského priemyslu v r. 1945-1960. Stav po vojne a po znárodnení. Štruktúra závodov podľa foriem vlastníctva a ich klasifikácia podľa počtu zamestnancov v r. 1945. Výstavba a zrýchlená industrializácia. Prechodné oživenie v družstevníctve a v súkromnom sektore.