Nová kvalita spoločenského vývoja a zmenené postavenie terciárnych aktivít. - Markuš, J.
Úlohy národov a jednotlivcov pri riešení globálnych, internacionálnych problémov v zapájaní sa do medzinárodných inovácií, vedecko-technických a sociálno-ekonomických programov. Produkty internacionalizácie a globalizácie spoločensko-ekonomických procesov: elektronizácia, informatizácia a intelektualizácia reprodukčného procesu. Ekonomizácia spoločenských procesov.