Náklady a ceny. - Kasan, Jan
Ceny v rozhodovaní subjektov trhov. Vzťah nákladov a cien. Druhové členenie nákladov. Optimálna kombinácia jednotlivých výrobných komponentov. Efekt zmeny cien. Časové hľadisko pri rozhodovaní o nákladoch. Analýza nákladov (priame, nepriame, jednotkové, režijné). Nákladová orientácia tvorby cien. Limitná a technická cena. Trhová cena a cenová pružnosť dopytu. Maximalizácia zisku. Monopol a oligopol.