Otnosno cenoobrazuvaneto na biologičnite sredstva za proizvodstvo v selskoto stopanstvo. - Stankov, V.
Skúmanie kvantitatívnych metód tvorby cien v živočíšnej výrobe a v dlhodobých porastoch. Cena biologickej jednotky ako investícia, ktorá má zabezpečiť minimálnu rentabilitu pri danej výrobe a danej situácii. Analýza funkcií inšpekcií zabezpečujúcich určenie úžitkovej hodnoty biologickej jednotky. Rozpracovanie vzorcov určenia produktivity a ceny pri rôznom veku poľnohospodárskych zvierat.