Marketing pomáha zvyšovať export.
Moderný marketing ako jeden z najdôležitejších nástrojov pomocou ktorého sa Brazílii podarilo podstatne zvýšiť vývoz priemyselných výrobkov. Založenie Brazílskeho marketingového združenia v r. 1971 ako významný medzník vo vývoji marketingu v Brazílii. Výrobok ako hlavný objekt pri prieskume trhu.