Svobodnyje ekonomičeskije zony: ot ejforii k produktivnoj rabote. - Vasil'jev, L.
Slobodné ekonomické zóny sú perspektívnym smerom rozvoja ekonomiky jednotlivých území a oblastí orientovaných hlavne na rozvoj výrobného potenciálu a služieb schopných efektívne exportovať svoju produkciu. Predpokladá sa, že do r. 2000 bude cez slobodné zóny prechádzať 30 perc. svetového tovarového obratu. Transnacionálne korporácie považujú SEZ za generálnu líniu rozvoja svojich výrob. Údaje o SEZ vo vyspelých i rozvojových krajinách. Podmienky pre vytváranie SEZ v RF.