Poučení z evropské měnové krize.
Príčiny neúspechu európskeho menového systému. Prejavy európskej menovej krízy v Nemecku, Taliansku, Anglicku a Francúzsku. Prehľad hrubého zadlženia týchto štyroch západoeurópskych krajín. Budúcnosť európskeho menového systému a prechod k menovej únii.