Bolestivé hľadanie každého dolára. Slovensko a platobný systém na východných trhoch. - Rendek, I.
Príčinou rozpadu východných trhov (trhu bývalej RVHP) je stratégia transformácie vedúca k degresu ekonomík strednej a východnej Európy a rozpad ich platobného systému, prechod na voľnomenový platobný styk. Príčiny neúspechu vytvorenia Východoeurópskej platobnej únie a orientácia krajín na MMF. Námet na vytvorenie kontinentálneho voľného trhu v rámci bývalých členských krajín RVHP.