Krize evropské měnové unie. - Jonáš, Jiří
Kritika systému fixných menových kurzov v rámci Európskej menovej únie (EMU). Príčiny dramatického vývoja na finančných trhoch v jeseni 1992. Systém výmenných kurzov v rámci EMU je síce formálne fixný, ale pre praktické účely hospodárskej politiky kedykoľvek upraviteľný. Stabilizačný mechanizmus výmenných kurzov mien EMU nejestvuje. Naznačenie východísk z krízy menovej únie.