<La> crise monétaire européenne: quels enseignements? - Aglietta, M.
Prečo padol Európsky menový systém (EMS). Vplyv SRN, Talianska, V. Británie a Francúzska naň. Zadlženie hlavných krajín. Ekonomické efekty zmien parity. Makroekonomické zmeny kurzov medzi májom a koncom septembra 1992 v okruhu EMS. Budúcnosť EMS a prechod na menovú úniu. (La Lettre du CEPEII 1992, č.106.).