Spravovať bezpečne, efektívne a spoľahlivo. - Mrva, K.
Po rozdelení ČSFR príprava a zabezpečenie správy devízových rezerv v Národnej banke Slovenska. Otázka delenia zlata, ktoré sa nachádza na území ČR a SR. Hlavné typy devízových obchodov NBS a ich rozdelenie: depozitné operácie s konvertibilnými menami, depozitné a swapové operácie so zlatom alokovaným v zahraničí, FX operácie na zabezpečenie likvidity, operácie na devízovom fixingu. Zaradenie Oddelenia správy devízových rezerv v systéme NBS.