Integrační procesy v Severní Americe: FTA. - Cihelková, Eva
Silnejúce regionálne procesy ako všeobecný prejav postupujúcej internacionalizácie. Analýza okolností, za ktorých vznikal základ integrácie v Severnej Amerike - kanadsko-americká FTA, charakteristika jej cieľov, efektov a ustanovení. Pokus načrtnúť vzťahy FTA k multilaterálnemu systému GATT, ako aj prvé symptómy ekonomického dopadu dohody najmä na kanadské hospodárstvo.