Největší trh světa vznikl v Evropě. Společný hospodářský prostor má od 1. ledna 1993 už 380 miliónů spotřebitelů. - Kořen, J.
Od 1. januára 1993 vytvorilo 19 štátov Európskeho spoločenstva a Európskeho združenia voľného obchodu najväčší trh sveta Európsky hospodársky priestor (EHP). Jeho podstatou je voľný pohyb tovaru, služieb, kapitálu a osôb. Pravidlá stanovené dohodami o voľnom obchode.