Zahraniční pomoc východoevropským reformám.
Pomoc vyspelých krajín reformám v strednej a východnej Európe. Pomoc USA. Hlavnou agentúrou v USA pre poskytovanie rozvojovej pomoci je Agentúra Spojených štátov pre medzinárodný rozvoj (U.S. AID - U.S. Agency for International Development). Agentúra má pre rozvojovú pomoc k dispozícii čiastku 370 mil. USD, schválenú Kongresom USA.