Privatizace a pracovněprávní vztahy. - Jouza, L.
Podmienky prevodu majetku štátu na iné osoby upravuje zákon o veľkej privatizácii č. 92/1991 Zb. Privatizačný projekt ako základ pre prechod podniku alebo jeho časti do súkromného vlastníctva. Objasnenie sporných otázok súvisiacich s veľkou privatizáciou: kto preberá práva a povinnosti, situácia pri kúpe len časti podniku, organizačné zmeny a skončenie pracovného pomeru, rozhodovanie o reorganizácii, rozviazanie pracovného pomeru pre nadbytočnosť.