Analýza súčasného stavu celoživotného vzdelávania obyvateľov a návrh na jeho zdokonalenie. V nadväznosti na meniace sa ekonomické podmienky a trh práce.
Analýza ako podklad pre legislatívnu kodifikáciu systému vzdelávania dospelých vrátane vymedzenia kompetencií riadenia na úrovniach štátnej správy, financovania, koordinácie výskumu a informačného systému. Trh práce a vzdelávanie dospelých.