Je obchodní jednání uměním? Do Evropy v tričku ne. 7. - Šroněk, I.
Taktika a technika obchodného rokovania závisí od cieľa, ktorý sa má dosiahnuť. Preto pred každým obchodným rokovaním sa musí určiť cieľ. Druhou nevyhnutnosťou je príprava obchodného rokovania a to vecná, organizačná, prípadne spoločenská. Dôležitou okolnosťou pred zahájením jednania je vyjasnenie funkčnej úrovne, lebo postavenia rokujúcich osôb. Pravidlom je, že táto úroveň by mala byť rovnaká.