Ekonomiczna regulacja stanu srodowiska. - Fiedor, B.
Ekonomické nástroje používané pri ochrane životného prostredia v Poľsku. Základné prvky ekonomického systému poľskej ochrany životného prostredia. Platby za legálne porušenia životného prostredia. Ekologické tresty. Ekologické fondy. Hodnotenie ekologickej a ekonomickej efektívnosti platieb a trestov. Navrhované smery zdokonaľovania ekologických projektov. Dotácie a iné nástroje regulácie stavu životného prostredia štátom. Priama regulácia.