Construction of higher order symplectic schemes by composition. - Meng-Zhao, Q.
Prezentácia niektorých vlastností konštrukcie symplektických schém vyššieho rádu skladaním a adjungovaných metód. Poukaz na to, že každej metóde zodpovedá samoadjungovaná schéma párneho rádu. Pomocou samoadjungovaných schém nižšieho rádu možno kompozíciou vytvoriť schému vyššieho rádu.