<An> exact Cholesky decomposition and the generalized inverse of the variance-covariance matrix of the multinomial distribution, with applications. - Tanabe, K.
Prezentácia symbolickej fomuly Choleského dekompozície variančnej-kovariančnej matice multinomiálnej distribúcie, ktorá neobsahuje druhú odmocninu. Na základe toho možno vypočítať symbolický Choleského faktor s omnoho menej aritmetickými operáciami.