Transformace zdravotnictví - pro a proti. - Kopřivová, J.
Systém štátneho zdravotníctva, zavedený počiatkom 50. rokov sa ukázal ako nefunkčný a vyústil do úplne neuspokojivého stavu. Skracovanie strednej dĺžky života, zvyšovanie chorobnosti a invalidity. Charakteristika tvorby nového systému zdravotníctva v ČR a privatizácie v zdravotníctve.