Les effets de l'activité pétroliere et gaziere en mer du nord sur l'économie britannique.
Dvadsaťročná bilancia produkcie ropy a plynu v Severnom mori. Produkcia ropy dosiahla v r. 1991 91 mln ropy a 55 mld m kub. plynu. Príjmy z tejto produkcie a ich hlavné ekonomické ukazovatele. Prínos tohto sektora pre HNP. Obchodná a platobná bilancia. Štátny rozpočet a dopad tejto produkcie na štátny rozpočet - prínos 1 perc. príjmov pre štát. Ich dopad na priemyselné investície. Dopad na rozvoj hospodárstva. (Postes d'expansion économique de l'Ambasade de France au Royaume-Uni, supplément a la Lettre Mer du Nord 1992, č.24.).