Management v období globální konkurence. 1. - Stýblo, Jiří
Súčasný manažment ako odraz logických zákonitostí širších regionálnych súvislostí ekonomických procesov. Tri revolučné technológie ovládajúce vývoj priemyslu a obchodu v 90. rokoch - informatika; komunikačné siete; logistika-vedúce k integrácii, diferenciácii výrobných a obchodných celkov vo svetovom meradle. Odraz týchto procesov v manažmente. Nové manažérske funkcie. Charakteristika súčasného manažérskeho prostredia.