Manažer a jeho image. - Horáková, Iveta
Dôležitou vlastnosťou riadiaceho pracovníka je vonkajšia reprezentácia založená na dvoch zásadách: elegancia a striedmosť. Ďalej je to spôsob držania tela, gestikulácia, mimika, istota, odvaha, sústredenosť, schopnosť účelne komunikovať, organizačný talent, schopnosť riešiť komplikované problémy. Jedným z rozhodujúcich predpokladov vynikajúceho manažéra je "pozitívne myslenie".