Spirálou ke změně kultury. - Umlaufová, M.
Náčrt ôsmich krokov užitočných pre zahájenie procesu zmeny podnikovej kultúry metodikou špirály: 1.Pomocou pozorovania identifikovať prejavy kultúry. 2.Určiť charakteristiky jednotlivých pozorovaní, určiť čo im je spoločné. 3.Odhalenie hodnôt, ktoré sú vo firme všeobecne uznávané. 4. a 5. krok predstavujú víziu novej kultúry. Kroky 6., 7. a 8. ukazujú zásady potrebné pre uskutočnenie zmeny kultúry.