Zarzadzania strategiczne. - Penc, J.
Dve základné funkcie podniku podľa P. Drucknera - marketing a inovácie. Podmienky účinnosti riadenia - dobrý systém pozorovania prostredia a informácií, ciele podniku, podmienky pre realizáciu optimálnej stratégie, Corporate Monitoring, kontrola realizácie stratégie. Strategické riadenie ako najdôležitejší smer v teórii a praxi riadenia.