Kapitálové účty a dlouhodobé závazky. 1. - Jelínek, Petr
Účtovná trieda 4 a základný majetok. Okolnosti, kedy je povolené zníženie a zvýšenie základného majetku u rôznych typov obchodných spoločností. Založenie akciovej spoločnosti a zvýšenie jej základného majetku. Emisné ážio a ostatné kapitálové fondy. Zmena hodnoty majetku u investičných spoločností a fondov. Oceňovacie rozdiely z kapitálových účastí. Fondy zo zisku a hospodársky výsledok.