Vývoj a zhodnotenie účtovníctva podnikov a spoločností v nadväznosti na vývoj čsl. daňovej sústavy. 3. - Masaryk, A.
Historické údaje o vývoji účtovníctva v ČSFR. Tri hlavné metódy prevádzkového účtovníctva. Prehľad vývoja zákonov a predpisov, týkajúcich sa účtovníctva. Vývoj používania odpisov.