Kierunki przezwyciezania finansowych barier rozwoju przedsiebiorstw. - Uplawa, S.
Referát na konferencii vo Varšave v r. 1992. Charakteristika finančných bariér rozvoja podnikov. Smery prekonávania finančných bariér pri rozvoji podnikov v makroekonomickej a úverovej politike, ktorá si vyžaduje reštrukturalizáciu zadlženosti. Použitie zahraničných úverov. V daňovej politike treba znížiť dane brzdiace hospodársku aktivitu podnikov a treba zaistiť rovnoprávnosť rôznych sektorov.