<Die> ästhetischen Komponenten des Landschaftsverbrauchs. - Wienken, R.
Definícia zaberania krajiny a jej charakteristické znaky. Krajina ako materiálno-existenčný objekt a ako objekt rozhovoru. Integračné stupne krajiny (anorganická a organická oblasť a kultúrna krajina). Ukazovatele zaberania krajiny pre dopravu, osídlenie, poľnohospodárstvo, lesné hospodárstvo a rekreáciu.