Sastojanie, problemi i perspektivi pri zastrojavaneto na Sofija. - Kovačev, A.
Charakteristika procesov urbanizácie Sofie v posledných desaťročiach. Extenzívny rozvoj hlavného mesta ako príčina mnohých disproporcií v rôznych systémoch mestského organizmu. Rozbor spoločenskej a bytovej výstavby, stavu a štruktúry bytového fondu. Náčrt perspektív zástavby Sofie a zámerov jej realizácie.