Sociální zabezpečení ve Francii. - Dostal, J.
Tri hlavné subsystémy francúzskeho systému sociálneho zabezpečenia: zdravotníctvo, starostlivosť o rodinu a mládež, starostlivosť o starých a nemocných občanov. Trojstupňová výstavba subsystémov: základný systém štátny a povinný, doplnkový systém dobrovoľný a v niektorých prípadoch povinne rozšírený na všetkých zamestnancov, individuálny systém dobrovoľný. Združenie AGRR ako doplnkový dôchodkový systém.