Úloha sociální politiky v tržním hospodářství. Některé otázky sociální transformace. 1. - Kalinová, Lenka
Závislosť sociálnej politiky od orientácie hospodárskej politiky. Intenzita sociálnej orientácie hospodárskej politiky. Chápanie sociálneho štátu ("welfare state"). Požiadavka "laisez faire". Príklady sociálnej politiky vo vybraných krajinách. Kritika a premeny sociálneho štátu.