Ekonomické účty pro zemědělství. - Jeníček, Vladimír
Ekonomické účty pre poľnohospodárstvo poskytujú systém vzájomne zviazaných ekonomických informácií o poľnohospodárstve, podobne ako systém národných účtov o celej ekonomike. Je to lepší spôsob ako tradičné poľnohospodárske prehľady, ktoré sa vzťahujú buď na podniky, alebo na tovary. Poľnohospodársky podnik ako jednotka odvetvovej klasifikácie. Systém ekonomických účtov pre poľnohospodárstvo. Účet produkcie a komoditný účet.