Koncepcia zahraničnej politiky Slovenskej republiky.
Východiská zahraničnej politiky Slovenska ako subjektu medzinárodného práva od 1.1.1993, suverénneho štátu. Hlavné smery pôsobenia v medzinárodných vzťahoch, vo vzťahoch k medzinárodným organizáciám a jednotlivým krajinám, resp. kontinentom. Zahraničná politika a ekonomika.