Geografické informační systémy a dálkový průzkum Země. Experimenty ve statistice. - Šroglová, D.
Charakteristika geografických informačných systémov, princípy práce s nimi a oblasti aplikácie. Opis metódy diaľkového prieskumu Zeme, projekt MARS (Monitoring Agriculture with Remote Sensing - sledovanie poľnohospodárstva diaľkovým pozorovaním) a pilotný projekt MARS-92 v Českej republike. Príklady využívania geografických informačných systémov v ČSFR v životnom prostredí. Prínosy pre štatistiku.