Veřejné finance v teorii a praxi. 1. - Musgrave, R.A
Preklad knihy z anglického originálu uverejňovaný na pokračovanie. Obsah knihy a úvod. 1. časť - Čo je to verejný sektor. 1. kapitola - Fiškálna funkcie: prehľad. Základne funkcie rozpočtovej politiky. Alokačná funkcia (zaistenie verejných statkov, voľba ich skladby). Distribučná funkcia (zmeny v rozdeľovaní dôchodku a bohatstva v súlade s tým čo spoločnosť považuje za "spravodlivé"). Stabilizačná funkcia (zaistenie zamestnanosti, stability cenovej hladiny a ekonomického rastu).