Daňová soustava od roku 1993 - Zákon o silniční dani. - Kunc, K.
Cieľom zavedenia cestnej dane (zákon č. 339 o cestnej dani) je zdanenie používania cestnej a diaľničnej siete tuzemskými a zahraničnými dopravcami. Takto získané finančné zdroje sa využijú na výstavbu a modernizáciu verejných pozemných komunikácií. Doteraz sa tieto náklady hradili zo štátneho rozpočtu. Daňový sadzobník.