Devalvovať, či nedevalvovať? Byť, či nebyť? - Mikloš, I.
Závislosť kurzu meny z dlhodobého hľadiska na konkurencieschopnosti slovenskej ekonomiky vo vzťahu k zahraničiu, v súčasnosti hlavne na vzťahu dopytu a ponuky voľne vymeniteľných mien. Pokles devízových rezerv. Príčiny devalvačných očakávaní vo vzťahu k slovenskej korune, nevyhnutnosť devalvácie pre zastavenie poklesu devízových rezerv a udržanie vnútornej zameniteľnosti koruny. Sociálne dôsledky okamžitej a odkladanej devalvácie.