Monetary policy and stabilization in Hungary. - Valentinyi, A.
Zastavenie inflácie ako jeden z najzávažnejších problémov bývalých centrálne plánovaných ekonomík v období prechodu na trhové ekonomiky. Príklad Maďarska - dôsledky rozpadu RVHP a liberalizácie. Proces stabilizácie maďarskej ekonomiky na začiatku 1992. Nástroje menovej politiky a ich účinky. Menová politika a úspory. Výmenné kurzy.