Burza také v Praze. - Guoth, J.
Charakteristické znaky burzy a spoločné črty organizácie búrz v jednotlivých krajinách. Definovanie burzy cenných papierov a jej úloha v kapitálovom trhu. Pražská burza cenných papierov: jej vznik, voľba vhodnej formy, vymedzenie a rozvrhnutie jej činnosti v ČR a v zahraničí. Charakteristika RM-systému ako mimoburzového trhu, pri ktorom sa využívajú rôzne prvky z kupónovej privatizácie.