Fundamentální akciové analýzy. - Musílek, Petr
Predpoveď kurzového vývoja konkrétnej akciovej spoločnosti prostredníctvom analýzy. Faktory, skúmané fundamentálnou analýzou: hospodárska situácia, cenový a úrokový vývoj, hospodárska politika vlády, politika centrálnej emisnej banky. Zloženie analýzy: globálna a odvetvová analýza a analýza konkrétnych titulov akcií. Metódy výpočtu vnútornej hodnoty akcie. Kategórie akcií na amerických kapitálových trhoch.