Rozvoj finančního trhu je základem prosperity. - Kaminský, R.
Trhové hospodárstvo a jeho atribúty: trh tovaru a služieb, trh práce a trh finančný. Zložitosť trhového mechanizmu. Proces transformácie centrálne plánovanej ekonomiky na trhovú ekonomiku. Trh práce a jeho závislosť na postupe privatizácie. Budovanie finančného trhu v ČR. Súčasti finančného trhu: peňažný trh, kapitálový trh, devízový trh. Inštitúcie a nástroje finančného trhu. Banky, investičné fondy, a investičné spoločnosti ako nové subjekty na finančnom trhu.