Přesun rizik ze státu na fyzické a právnické osoby. - Ježdík, J.
Prevod vlastníckych práv štátu formou privatizácie alebo reštitúcie na iné subjekty. Funkcia štátu v podmienkach štátneho vlastníctva. Postavenie podnikov, ktoré patria štátu. Nové postavenie štátu. Nové postavenie súkromného podniku. Funkcie súkromného podniku.