Konkurence mezi národními státy: východiska. - Sinn, H.-W
Platnosť teorémov teórie prosperity pre súťaživosť medzi štátmi a miestnymi inštitúciami. Príklady neefektívnosti konkurencie systémov v oblasti kontroly znečisťovania životného prostredia, kvality produkcie, redistribučných daňových systémov a výrobe verejných statkov.